fbpx

Интензивна Спортна Занималня ТРИАТЛОН

УСПЕШНИТЕ ХОРА ПРАВЯТ ВСЕКИ ДЕН ТОВА, КОЕТО НОРМАЛНИТЕ ХОРА ПРАВЯТ САМО ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ! А ЖЕЛЕЗНИТЕ ХОРА, ПРАВЯТ ТРИАТЛОН.

Дайте воля на вътрешния атлет на вашето дете! Присъединете се към нашия спортен клуб по триатлон днес!

 Готово ли е вашето дете да се потопи в едно вълнуващо пътешествие на плуване, колоездене и бягане? Не търсете повече! Нашият спортен клуб по триатлон Далян е идеалното място за вашия млад спортист да изследва своя потенциал и да покорява нови предизвикателства.
Запишете детето си днес за едно незабравимо лято на забавление и развитие!

 
📅 Период на обучение: 17 юни – 06 септември 2023 г
 📍 Локация: Гребна база на Лесопарк Николово

Ето какво сме подготвили за вашето дете:


1️⃣ Цялостно обучение: Интензивната занималня е подходяща за  момчета и момичета на възраст над 8 години, независимо от предишния им опит в триатлона.
Нашите квалифицирани треньори ще ги напътстват през всяка стъпка от пътуването, като гарантират, че ще научат правилни техники за плуване, ще усвоят умения за колоездене и ще подобрят издръжливостта си при бягане.
2️⃣ Професионален надзор: Безопасността на вашето дете е наш най-голям приоритет.
Те ще се взимат от градската автобусна спирка всеки ден в 11.00 ч., което ще осигури безпроблемно придвижване до с. Николово. В 16:30 часа те ще бъдат ескортирани до басейна на комплекс „Дунав“ за по-нататъшно обучение по плуване.
3️⃣ Холистично развитие: Тренировките по триатлон надхвърлят физическата подготовка.
Той възпитава дисциплина, решителност и постоянство у децата, като ги учи на ценни житейски умения, които се простират далеч отвъд хиподрума. Те ще изградят увереност, ще научат значението на работата в екип и ще развият силно чувство за спортен дух.
4️⃣ Приятелство и забавление: Нашият клуб предоставя грижовна и подкрепяща среда, насърчавайки приятелствата между деца с подобно мислене, които споделят страстта към триатлона.
Вашето дете ще създаде спомени за цял живот, изковавайки връзки, които се простират и отвъд тренировъчния сезон.
 Не пропускайте тази невероятна възможност!
Запишете детето си в нашия спортен клуб по триатлон днес и станете свидетели на трансформацията му в уверен, добре изваян спортист.

За регистрация и допълнителни запитвания, моля свържете се с нас на посочение телефони за контакт или чрез регистрационната форма

Присъединете се към нас в Спортен клуб Триатлон Далян и нека приключението започне! 

ЗАЩО IRONMEN И IRONWOMEN ПРЕВРЪЩА СПОРТИСТИТЕ В ДОБРИ ИЗПЪЛНИТЕЛНИ ДИРЕКТОРИ

Why Ironmen and Ironwomen Make Great CEOs (forbes.com) ПУБЛИКАЦИЯ НАПИСАНА ОТ

Брус Екфелд /(24) Bruce Eckfeldt | LinkedIn

Брус Екфелд е предприемач, бивш главен изпълнителен директор на Inc. 500 и главен председател на Ню Йорк в Организацията на предприемачите.

През последното десетилетие триатлонът се превърна в изпълнителен спорт на строгостта. Триатлонът ви тества по различни начини от повечето други спортове за издръжливост. И интересно е, че това е аналогично на уникалните предизвикателства, на което са подложени и изпълнителните директори.

За разлика от еднорежимните спортове, триатлонът съчетава три различни спорта: плуване, колоездене и бягане. И въпреки че има спортисти, които се класират добре, като са изключително добри в един спорт, за да бъдете много успешен триатлонист, трябва да сте най-добър и в трите дисциплини. Трениращите този спорт знаят как да прехвърлят логистично и физиологично между тях. Това създава изключително добре завършен спортист както в тялото, така и в ума.

Подобно на триатлона, директорската позиция  включва три основни ключови компетенции: определяне на визия, разработване на стратегия и управление на отчетността. Великите лидери са добре запознати с всяка една от тези дисциплини и знаят как да се движат плавно между тях.

Спортистите, които напредват в състезания на дистанция Ironman ─ това е плуване на 2,4 мили, каране с велосипед на 112 мили и бягане на 26,2 мили ─ са развили няколко ключови характеристики, които могат да им служат добре като ръководители:

ТЕ ЗНАЯТ ЗНАЧЕНИЕТО НА БАЛАНСА

Първото нещо, което научавате като триатлонист, е, че трябва да балансирате тренировките си между три различни спорта. Въпреки че трябва да ускорите във всеки, истинският трик е да се научите как да балансирате и трите. Безпроблемното преминаване от едно към друго е ключът към това да бъдете с  най-добри резултати. С напредването на тренировките към деня на състезанието, триатлонистите провеждат блок тренировки, което означава да комбинират два или дори всичките три спорта в една тренировъчна сесия. Това обуславя тялото да се научи да кара колело, след като е било натоварено с плуване, и да тича, след като краката са натоварени с колело. Спортисти, които могат да направят тези преходи успешно и бързо, те  печелят време в състезанието. По същия начин, успешните ръководители знаят, че трябва да могат да се движат бързо и плавно от поставянето на цели, към комуникирането на стратегическия фокус, към оценката на представянето. Тези, които се отличават във всяка област и които могат ефективно да преминават между тях, ще бъдат много успешни.

ТЕ СЪЗДАВАТ ДЪЛГОСРОЧНИ ПЛАНОВЕ

 Великите триатлонисти планират своите състезания до всяка отделна миля. Те знаят кога трябва да излязат от водата и да са на коелото. Те знаят разпределението за всеки километър на бягане. Ако изостават, те знаят точно колко силно трябва да се натискат. И ако са по-напред, те знаят, че рискуват да се пренапрегнат и да се ударят в пословичната тухлена стена. Те знаят точно колко да ядат и пият преди, след и по време на състезанието и могат да правят фини корекции за температурата и времето.

Високопроизводителните ръководители също имат ясен план за това къде искат да бъдат и как ще стигнат до там. Те определят своите дългосрочни цели и критерии за успех. Те създават пътна карта, която екипите да следват. И те непрекъснато следят напредъка и правят корекции, за да поддържат екипите си съгласувани и в целта.

 

ТЕ СА МАЙСТОРИ НА ДИСЦИПЛИНАТА И АНГАЖИРАНОСТТА

За да завършите събитие на Ironman-distance, трябва да тренирате около 10 до 15 часа седмично, в продължение на 4 до 6 месеца. Това означава да влагате 1 до 2 часа на ден в графика си редовно и поне една сесия от 2 до 4 часа всяка седмица. С това ниво на екскурзия, обучителите обикновено се нуждаят от 7 до 9 часа сън всяка нощ, за да останат здрави. Включването на това и поддържането на мотивация е една от най-трудните части от това да бъдеш състезател на Ironman. Въпреки че е необходима супергеройска сила, за да преминете през последните десет мили от колоезденето, след като сте били на трасето в продължение на 10 или повече часа, събуждането в 5 сутринта в  тъмнината на зимата и скачането в студен басейн може да те накара да загубиш ума и дума.

Ръководителите непрекъснато са изправени пред трудни и значими предизвикателства. Отправянето на трудни призиви за стратегия и цели, справяне с лошото представяне и разрешаването на конфликти тества умствената и физическата издръжливост на човека. И докато ръководителите могат да се обърнат към колеги и треньори за помощ и съвет, те често са сами, когато се сблъскват с тези въпроси. Наличието на увереност и яснота за решителни действия изисква умствена сила.

ТЕ РАЗВИВАТ СИЛЕН УМСТВЕН ФОКУС

 Много наблюдатели смятат, че най-голямото предизвикателство, което понасят спортистите, е преодоляването на болката. Всъщност, макар че болката може да бъде голяма, най-голямото предизвикателство е да не се поддадеш на скуката от десет и повече часа състезание. С толкова дълги разстояния за пътуване, състезателите се чувстват изтощени, особено след като са били сами  дълги километри сами. Поддържането на в кондиция на състезанието е най-предизвикателната и важна част от събитието. Неспазването на това води до отслабване на усилията, неправилно хранене и пиене, пропускане на важни завои и дори злополуки.

 В бизнеса фокусът е да останете в играта и да имате предвид дългосрочните цели, докато се справяте с дреболиите и драмата на ежедневните операции. Ръководителите, които се увличат в незначителни детайли и забравят да имат предвид целите си, ще се отклонят от тях. Работата на лидера е да изслушва ядосания клиент и вбесения служител, като същевременно взема правилното дългосрочно решение, въпреки краткосрочните последици.

Докато много успешни ръководители не са конкуренти на Ironman, а много конкуренти на Ironman не са изпълнителни директори, непропорционално високият процент от тези, които са и двамата, не е случаен. Високоефективните хора често имат няколко възможности за своите амбиции и нужда да успеят. Знам това от собствения си опит като Ironman и главен изпълнителен директор. И двете позиции са проява на един и същ вътрешен стремеж и желание, че трябва да превъзхождам във всичко, което правя.

 

Брус Екфелд е предприемач, бивш главен изпълнителен директор на Inc. 500 и член на Главата на Ню Йорк в Организацията на предприемачите. Той е експерт по организационно представяне и обучава стартиращи компании и компании с висок растеж по лидерство и управление. Можете да се свържете с него на bruce@eckfeldt.com или да посетите неговия уебсайт на адрес http://www.eckfeldt.com.

Мненията, изразени в тази публикация, са тези на автора и не представляват непременно възгледите на Организацията на предприемачите, нейното ръководство или други нейни членове.

УСПЕШНИТЕ ХОРА ПРАВЯТ ВСЕКИ ДЕН ТОВА, КОЕТО НОРМАЛНИТЕ ХОРА ПРАВЯТ САМО ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ! А ЖЕЛЕЗНИТЕ ХОРА, ПРАВЯТ ТРИАТЛОН.

Scroll to Top